Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/salsgaardvitalterapi.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Terapi, behandling af efterfødselsreaktioner, traumer, angst mm. - Hadsten

Terapi

Velkommen til dig, som ønsker en positiv forandring

Hvad er terapi

Individuel terapi handler om at skabe positive forandringer i dit liv. Sammen dykker vi ned i de emner, som du ønsker at arbejde med. I terapien, har jeg fokus på at årsagsbehandle, og du vil derfor opleve, at vi kommer i dybden allerede ved første samtale. Jeg arbejder ud fra teorien om, at krop og psyke hænger sammen, og terapien er derfor mere en blot en samtale med hovedet. Følelser og oplevelser er lagret i kroppen, og ønsker du forandring og udvikling, er det der, vi skal ned og arbejde.

 

Chok og traumer

Et chok defineres ud fra, om der er tale om en episode eller oplevelse, som kommer uventet og uden varsel. Oplevelsen virker overvældende og ”kommer bag på” personen, der kan føle angst og magtesløshed, fordi man hverken kan kæmpe eller flygte – man bliver handlingslammet. Et chok kan give dig symptomer som fx sved, rysten, tørhed i munden, hjertebanken, klump i maven, afmagt eller andet.

Der er tale om et traume, hvis man bliver ved med at opleve episoden, og symptomerne fra chokket dermed er vedvarende. Det uforløste chok ligger i underbevidstheden og danner gentagelser, hver gang noget minder dig om situationen.

 

Fødselstraumer

Når man taler om et fødselstraume, defineres traumet ikke ud fra, at du bliver ved med fysisk at befinde dig i situationen hvor du føder, men at noget omkring dig vækker de følelser og den tilstand du var i, under fødslen. Det kan fx være hver gang du kigger på dit barn, når du taler om fødslen eller når du og din partner taler om at få et barn mere.

En fødsel, der på papiret er helt ukompliceret, kan for den fødende virke enormt traumatiserende, hvis der sker noget undervejs, hvor hun føler afmagt, hjælpeløshed, angst mv. Det kan ske både ved vaginale fødsler, der som sagt er medicinsk ukomplicerede, ved akut kejsersnit og ved planlagt kejsersnit. Hvor selvom det er planlagt og talt igennem forinden, er det kvindens oplevelse under indgrebet, der definerer om hun får et chok, der senere kan blive til et traume.

Skab en positiv forandring

En tanke skaber en følelse, der bliver en handling

De tanker vi har, forplanter sig som følelser i kroppen og vores underbevidsthed er så stærk, at vores følelser helt ubevidst manifesterer sig som handlinger i vores liv. 

“Jeg bliver ved med, at blive ramt af uheld” eller “det sker bare altid for mig” kan være sætninger du kan genkende, hvis du også har oplevet at den samme ting gentager sig i dit liv. Og hvorfor gentager det sig? Fordi du bliver ved med at have de samme tanker, der ubevidst gør, at dine handlinger også er de samme. 

Hvis du ønsker en positiv forandring, hvis du ønsker at handle anderledes, så mønsteret ikke gentager sig – så kan jeg hjælpe dig. 

Sådan foregår en terapi hos mig

Mange spørger, hvad forskellen er mellem terapi og psykologsamtaler. Min personlige erfaring er, at man hos en psykolog, behandler emnerne meget kognitivt – altsa samtaler “med hovedet.” I terapi kan man vælge at arbejde mere med kroppen og det sanselige. Hvad betyder det?

Har du nogensiinde oplevet at en duft mindede dig om noget? fx en parfume der mindede dig om din farmor eller duften af boller, der altid tager dig tilbage til dengang, hvor……. Det er fordi, der ligger en masse hukommelse gemt i vores sanselige krop.

Hvis du kommer ud for en meget ubehagelig oplevelse, kan hjernen ville ønske at beskytte dig, ved at lagre den i den underbevidsthed, hvortil dit bevidste sind vil glemme oplevelsen. Det dukker derfor ikke op, blot ved at tale om det. Derfor guider jeg dig ned i din krops store kartotek – enten med åbne eller lukkede øjne. Det vigtigste er, at du føler dig tryg ved terapien.

Jeg har en stor “kasse” fyldt med forskelligt værktøj, og to sessioner er derfor aldrig ens. Jeg bruger de værktøjer og metoder, som er passende i sessionen.

Tavshedspligt

Som terapeut og behandler, er jeg underlagt tavshedspligt. Jeg fører journal i et online system og behandler derfor dine oplysninger fortroligt. Jeg videregiver ikke information om dig, eller om det, vi taler om.