Hvad er Zoneterapi egentlig?

Zoneterapi afbalancerer og normaliserer kroppens væv og organer. Det stimulerer kroppens egen evne til selv-helbredelse. Når kroppen får de rette betingelser, ved den godt hvilken vej den skal gå – og den arbejder videre med det, zoneterapien har sat igang.

Zoneterapi vitaliserer kroppen – dens organer, væv og celler, hvilket vil sige, at kroppen bliver stærkere og mere livskraftig.

En zoneterapibehandling kan give en øget blodgennemstrømning til de organer, som der arbejdes på – og med blodet kommer alle næringsstofferne, som vores celler har brug for, for at kunne give næring til organerne, der derved vil fungere bedre.

At blive behandlet med zoneterapi, kan virke smertelindrende, da zoneterapien stimulerer kroppens egen produktion af endorfiner og morfin – det naturlige smertestillende vil fremtræde i kroppen.

zoneterapi kan være gavnligt ved:

 • Fordøjelsesproblemer
 • Bækkensmerter
 • Væske ophobninger (ødemer)
 • Hormonelle ubalancer, fx PMS, menstruationssmerter og uregelmæssig menstruation
 • Fertilitetsproblemer
 • Nedsat immunforsvar
 • Luftvejsproblemer
 • Urinvejslidelser
 • Hovedpine og migræne
 • Astma og allergi
 • Hudlidelser, fx psoriasis, acne eller rosacea
 • Inflammationer og betændelsestilstande
 • Stress

Graviditet og efterfødsel

Når man er gravid, kan man opleve at få diverse gener. En genganger hos mange, er fordøjelsesproblemer. Både fordi jerntilkuddet kan give lidt hård mave, og fordi tarmene, ligesom de andre organer, må vige pladsen for en stund. Mange oplever også at få ødemer i fødder og ben, og zoneterapi kan også her, have en gavnlig effekt.

Fordøjelsessystemet kan stadig være lidt ude af balance i tiden efter fødslen, og specielt efter et kejsersnit. Alt skal finde sin plads igen og det kan tage noget tid

Zoneterapi kan også være rart ifm manglende søvn, stress og generel uro i kroppen. Baby har også stor gavn af at ligge på mors mave under behandlingen, så i begge kommer helt i ro og balance

Zoneterapi som naturlig igangsættelse

Fra uge 37+0 kan der gives zoneterapi som naturlig igangsættelse, hvor kroppen hjælpes på rette vej mod fødslen. Zoneterapi kan stimulere udskillelse af hormonet oxytocin, der skal være til stede, for at en fødsel kan gå i gang. Denne behandling gives kun med godkendelse fra jordmoder. Og husk, en fødsel sker først når kroppen er helt klar.

Børn og Zoneterapi

Zoneterapi kan være gavnligt for børn, der…..

 • Har problemer med fordøjelsen, specielt ved overgangen fra modermælk til alm. kost
 • Ofte er syge eller snottede
 • Har problemer med ørerne
 • Sover dårligt og/eller har svært ved at finde ro
 • Lider af refluks
 • Har luftvejsproblemer, fx astma eller rallende vejrtrækning
 • Har hudproblemer
 • Oplever smerter og gener ved tandfrembrud

Jeg giver zoneterapi til børn under 2 år, og giver samtidig jer forældrene gode råd til, hvordan I kan arbejde videre med behandlingen hjemme.

Naturlige relationer ved zoneterapi

Zoneterapi styrker kroppens udskillelse af affaldsstoffer og derfor kan du opleve at:

Du kan svede mere, få udslæt, øget slim i lunger, bumser og hyppigere toiletbesøg, ofte kort tid efter en behandling. Det kan bl.a. afhænge af, hvor meget kroppen har at udskille. Der er forskel på os mennesker, og vi udskiller individuelt.

Du kan endvidere opleve at få hovedpine, feber, kulde og varme. Dette er blot tegn på, at kroppen er gået igang med at arbejde. Det er ikke farligt at mærke disse reaktioner og zoneterapi kan ikke gøre skade på kroppen. Behandling med zoneterapi har ofte en beroligende effekt på kroppen og psyken, hvormed det kan virke afstressende, samt give en følelse af velvære og fornyet energi.

Når vi berører kroppen, berører vi også ved følelsessystemet. Derfor kan du opleve følelsesmæssige reaktioner både under og efter en behandling. Dette er meget normalt og det er helt okay, at reagere følelsesmæssigt på en behandling. 

Reaktioner hos børn

 • Temperaturstigning – nogle gange feber – det er helt okay. Husk at tilbyde væske efter behandling. Modermælk har en feberhæmmende effekt.
 • Træthed – barnet er ofte træt og tager en god lang lur efter behandling
 • ”Gevinst” – afføring. Der bliver sat gang i systemet og der er ofte hurtig gevinst. Specielt hvis du har arbejdet på fordøjelses systemet
 • Det er normalt, at der kan komme en lille forværring af symptomer, fx at udslæt blusser op. Det er tegn på healing
 • Ro, afslappethed, bedre søvn
 • Forbedring af symptomer – efter én eller flere behandlinger

Workshop i Babyzoneterapi

Jeg kan bookes til, at komme hjem til dig, fx i din mødregruppe.

Workshoppen foregår således, at vi sidder i en rundkreds med børnene liggende eller siddende ved jer. Jeg gennemgår de hyppigste ubalancer der kan forekomme hos små børn, og demonstrerer behandlingen på en demo dukke. I har mulighed for, at afprøve teknikkerne og behandlingen på jeres børn.

Der er afsat tid til spørgsmål, amning/flaske, bleskift mm. og er der tid, giver jeg gerne personlig vejledning til behandling af konkrete ubalancer hos jeres børn.

I modtager et lille hæfte, hvor i finder det, som vi har gennemgået på workshoppen.

Når du vil booke en workshop, kan det være en god ide, at vi talt sammen inden. Du finder mine kontakt oplysninger HER

Læs mere omkring booking af behandling

Hvad Siger andre om salsgaard vital terapi

“Jeg har længe haft problemer med min krop, og følt at min krop ikke har været en del af mig. Jeg lider af lavt stofskifte og har længe været på medicin, og skal være det resten af livet.

Jeg har været hos Cindy til flere behandlinger og hun har hjulpet mig med at få følelsen tilbage, at min krop er min egen. Hvis man ikke kender til sygdommen eller selv har det, så er det svært at forstå hvilken proces man går igennem. Derfor har jeg været rigtig glad for behandlingerne og vil fortsætte i perioder, med at komme hos Cindy.

Jeg kan varmt anbefale hende. Hun er forstående og hendes kompetence indenfor zoneterapi er fantastisk. Hun er både imødekommende og sød, og man vil ikke fortryde ens behandlinger hos hende.”

Alina, 32 år

Hvad Siger andre om salsgaard vital terapi

“Jeg har fået 5 behandlinger hos Cindy. Det har været super dejligt og virkelig afslappende. Jeg kommer helt ned i gear og mærker min krop. Min udslæt under armene blussede op, da jeg begyndte behandlingerne, men det er ved at gå i sig selv igen, så der bliver virkelig sat gang i kroppen. De varmeste anbefalinger her fra.”

Bine, 33 år. 

Hvad Siger andre om salsgaard vital terapi

“Efter et par behandlinger ved Cindy,  er spændingen omkring min iskias nerve forsvundet – en stor lettelse. Jeg nyder generelt at blive om, og kommer helt ned i gear, når jeg får zoneterapi behandlinger.”

Linda, 55 år.

Hvad siger andre om Salsgaard Vital Terapi

“Jeg har haft baby zoneterpi workshop med Cindy. Det var dejlig lærerigt og jeg fik en masse fifs jeg ikke kendte til. Min søn Walther nød det så meget, at han faldt i søvn under behandlingen”

Alberte, 26 år

Hvad siger andre om salsgaard vital terapi

“Det var en super god oplevelse at have Cindy ude i vores mødregruppe. Ikke nok med at vi fik en stak konkrete værktøjer til at afhjælpe gængse baby-problematikker, så er Cindy super sød og kom bare ind og føltes som en del af vores mødregruppe.” 

Julie, mor til Frida på 4 måneder.